Έψησαν στη σχάρα περισσότερους από 10 τόνους κρέατος και είχαν ρώσικη σαλάτα ως συνοδευτικό

Χρειάστηκαν 60 τόνοι ξυλείας και περισσότεροι από 100 μάγειρες, που το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν στην Ουρουγουάη να ψήνουν στα κάρβουνα πάνω από 100 τόνους κρέατος. Και τα κατάφεραν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο μπάρμπεκιου στον κόσμο!


«Προετοιμαζόμασταν γι’ αυτό από τον Οκτώβριο», είπε ο Ρόμπερτ Μπαγιάρες, επικεφαλής του εγχειρήματος. «Και έχουμε 4.000 κιλά ρώσικη σαλάτα ως συνοδευτικό. Αν το ήξερα, θα είχαμε κάνει αίτηση επίσης στο Γκίνες για τη ρώσικη σαλάτα, αλλά δεν είχαμε χρόνο», πρόσθεσε με χιούμορ.

Το μπάρμπεκιου θεωρείται εθνικό σπορ στην Ουρουγουάη όπως και στην Αργεντινή, με τις δύο χώρες να κοντράρονται διεκδικώντας το ρεκόρ από το 2008!

 

«Σημασία δεν έχει να κατακτήσουμε το ρεκόρ Γκίνες, αλλά να κερδίσουμε τους Αργεντινούς» σχολίασε πολύ σοβαρά ο Ραούλ, ένας από τους μάγειρες που μετείχαν στην εθνική προσπάθεια.

Η επιχείρηση άρχισε το βράδυ όταν σχεδόν 200 άνθρωποι βοήθησαν να κοπούν και να τοποθετηθούν στη σχάρα κρέατα που ζύγιζαν 16,5 τόνους συνολικά και ψήθηκαν με την πέτσα για περισσότερη νοστιμιά!

Το μπάρμπεκιου άρχισε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και οι ψήστες στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον επί 14 ώρες για να αναποδογυρίζουν και επιβλέπουν το κρέας κατά μήκος της τεράστιας σχάρας.

 

«Πρέπει να επιβλέπουμε. Αν και ο καθένας μας έχει την προτίμησή του, το κρέας πρέπει να καλοψηθεί διατηρώντας όλους τους χυμούς του», εξήγησε ο Γουίλσον, ένας τους «parrilleros», όπως ονομάζονται οι ειδικοί στο μπάρμπεκιου.

Η συμβολαιογράφος Κονσουέλο Ουρουέλα έφθασε στη Μίνας για να διαπιστώσει ενώπιον του κόσμου την επιτυχία και να επιβεβαιώσει ότι είχε καταρριφθεί το ρεκόρ της Αργεντινής, με τους 9,16 τόνους ψητού κρέατος. «Είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτή τη δουλειά. Έχω κάνει πολλά πράγματα, αλλά να ζυγίζω τόνους κρέατος, δεν μου είχε τύχει ποτέ!», είπε στο AFP.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες απολάμβαναν το γευστικό πιάτο και το γεγονός ότι επί του παρόντος το ρεκόρ επιστρέφει στην Ουρουγουάη.