Αθλήτρια συμμετείχε στο half-pipe skiing χωρίς να ξέρει… σκι!1 min read

H ξεχωριστή ιστορία της Αμερικανίδας, Ελίζαμπεθ Σουάνι, η οποία κατάφερε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα half-pipe skiing, χωρίς να γνωρίζει… σκι!

Η Ελίζαμπεθ Σουάνι είναι μία ξεχωριστή περίπτωση αθλήτριας. Η Αμερικανίδα είχε ως όνειρο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δη τους Χειμερινούς της Πιονγκτσάνγκ, αλλά δεν είχε το… υπόβαθρο.

Παρ’ όλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω. Έψαξε τις λίστες με τα αθλήματα και ανακάλυψε πως στο half-pipe skiing, που η γυναικεία συμμετοχή είναι μικρή, δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρεις την πρόκριση.

Aφού δοκίμασε σε Ιταλία, Κίνα, Καναδά και Νέα Ζηλανδία, η Ελίζαμπεθ τα κατάφερε στην Ουγγαρία. Υποστήριξε πως είχε παππούδες απ’ τη χώρα, μπήκε στα προκριματικά, εκμεταλλεύτηκε πλήρως το σύστημα βαθμολογίας και ποσοστώσεων των αγώνων, παίρνοντας την πρόκριση.

Ωστόσο, σε ένα άθλημα που πρέπει να κάνεις κόλπα για να πάρεις υψηλή βαθμολογία, η Σουάνι επέλεξε να κάνει απλά… βόλτες μέσα στην πίστα, αφού δεν είχε τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να γίνει viral. Ανεξαρτήτως αυτού του γεγονότος, είναι ωραίο να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.