Η Adidas δεν αντέδρασε καν στην ιδέα, ωστόσο πάνω από 8,5 εκατ. χρήστες του ίντερνετ δήλωσαν συγκινημένοι από το σποτ

Η ιδέα που είχε μια ομάδα φοιτητών στην Ακαδημία Κινηματογράφου Baden-Württemberg για την Adidas φαίνεται πως δεν έπεισε τους ειδικούς της μάρκας αθλητικών ειδών για να την «αγοράσουν» και να την παρουσιάσουν ως επίσημη διαφήμιση, «κέρδισε» όμως πάνω από 8,5 εκατομμύρια viewers στο Διαδίκτυο.

Η διαφήμιση έχει ως πρωταγωνιστή έναν βετεράνο δρομέα, που περνάει τη ζωή του σ’έναν οίκο ευγηρίας, όπου τίποτα δεν τον ικανοποιεί και δεν του δίνει ζωή, εκτός από ένα λιωμένο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που του δίνουν την δυνατότητα να… τρέξει. Το περιβάλλον και οι πρωταγωνιστές του μικρού αυτού βίντεο έχουν επιρροή από τη «Φωλιά του Κούκου», την ταινία του Μίλος Φόρμαν, με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον.

Το ίδρυμα, οι «περίεργες συμπεριφορές» των «έγκλειστων» σε αυτό, η κατάσταση ιδρυματισμού, η σκληρή στάση της υπεύθυνης -μια ευθεία αναφορά στην ερμηνεία της Λούις Φλέτσερ στο ρόλο της νοσοκόμας Ρέιτσεντ- και το φινάλε με το σλόγκαν «break free» προκαλούν ρίγη συγκίνησης, αλλά και πολλαπλά μηνύματα για τη ζωή.

«Προσπαθήσαμε να το στείλουμε στο τμήμα επικοινωνίας (σ.σ. της Adidas) αλλά δεν αντέδρασαν», δήλωσε ο 26χρονος Έβγκεν Μέρχερ, ένας εκ των δημιουργών του σποτ.

Δείτε το