Φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο και να λύσει το πρόβλημα της στέγασης – Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν πέντε σπίτια, το μικρότερο εκ των οποίων έχει δύο υπνοδωμάτια

Η εξέλιξη της επαναστατικής τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι αλματώδης. Από μικρά αντικείμενα καθημερινής χρήσης φθάσαμε στο σημείο να εκτυπώνονται ανθρώπινα όργανα, ολόκληρα αυτοκίνητα και εσχάτως ολοκληρωμένες κατοικίες.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών κατοικίες που αποτελούνται εν μέρει ή στο σύνολό τους από κομμάτια που δημιουργήθηκαν από εκτυπωτές 3D. Ομως κάποια οργανωμένη προσπάθεια κατασκευής… εκτυπωμένων κατοικιών δεν είχε γίνει. Mέχρι σήμερα…

Η μέθοδος αυτή για τις κατασκευές εκτός από την επαναστατικότητά της θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική επειδή είναι φιλική στο περιβάλλον, αφού χρησιμοποιούνται περιορισμένες ποσότητες τσιμέντου αλλά και επειδή προσφέρει μοντέρνες και λειτουργικές κατοικίες χαμηλού κόστους. Έτσι υπάρχει η ελπίδα ότι θα μπορέσουν μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή ακόμη και ολόκληρες φτωχές κοινότητες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian η πόλη Αϊντχόβεν στην Ολλανδία θα γίνει η πρώτη πόλη στην οποία θα δημιουργηθούν μαζικά κατοικίες φτιαγμένες σε εκτυπωτές 3D.