Ξεναγήσεις και δυνατότητες 3D σε μια παρουσίαση της πραγματικότητας που κόβει την ανάσα

Την ανανεωμένη έκδοση του Google Earth, με εμφανείς βελτιώσεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά, παρουσίασε η Google.

Προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά της, η Google συνεργάστηκε με πλήθος επιστημονικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία της νέας ενότητας Voyager του Google Earth. Πρόκειται για μια magazine-style σελίδα όπου θα βρείτε ξεναγήσεις και περιεχόμενο που θα σας ενδιαφέρει και το οποίο αποτελεί επιλογή της Google.

Η ενότητα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Natural Treasures σε παραγωγή του BBC Earth, ένα μαγευτικό ταξίδι σε πολλές περιοχές που κόβει πραγματικά την ανάσα, ενώ δε λείπουν και ντοκιμαντέρ, όπως το Beautiful Birds-of-Paradise.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η αναζήτηση «Αισθάνομαι τυχερός» που, όπως μπορείτε να μαντέψετε, σας επιτρέπει να μεταβείτε σε μια από τις 20.000 πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στον κόσμο.

Παράλληλα στα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται και οι βελτιωμένες δυνατότητες 3D. Από τη στιγμή που ο χρήστης θα επιλέξει να ανοίξει το Android app ή θα εισέλθει στη web έκδοση, θα διαπιστώσει την ύπαρξη ενός πλήκτρου 3D, το οποίο με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνει να φέρει την επίπεδη δορυφορική εικόνα στην τρίτη διάσταση. Μάλιστα, αν πατήσετε το εικονίδιο «Camera», θα μπορέσετε να προβείτε στη λήψη φωτογραφίας του τοπίου προκειμένου να το μοιραστείτε, ενώ θα προβληθεί και ένας σύνδεσμος με τις συντεταγμένες.

Η ανανεωμένη έκδοση του Google Earth είναι ήδη διαθέσιμη. Η έκδοση 9 του Android app έχει ήδη γίνει διαθέσιμη στο Google Play, παρότι θα πρέπει να περιμένετε σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στη συσκευή σας.

Παράλληλα, η Google αναφέρει ότι και η έκδοση για το iOS θα καταφθάσει σύντομα, ενώ σύντομα το Google Earth θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους browsers εκτός του Chrome.