Είναι αυτός ο υπάλληλος του μέλλοντος;

Εφοδιασμένος με τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας και θερμικούς αισθητήρες ο Flippy μπορεί να γυρίζει μέχρι και 12 μπιφτέκια, πετυχαίνοντας να τα βγάζει από την ψησταριά όταν είναι έτοιμα.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Cali Group που διαχειρίζεται δεκάδες εστιατόρια στην αμερικανική επικράτεια (μεταξύ άλλων στο Λος Άντζελες), ο Flippy είναι ο υπάλληλος του μέλλοντος. Για την ακρίβεια ο «ανειδίκευτος εργάτης» του μέλλοντος, που θα γλιτώσει την επιχείρηση από πολλά «χαμένα» δολάρια στην εκπαίδευση εργαζομένων, οι οποίοι τα παρατούν έπειτα από μερικές εβδομάδες στη δουλειά.

Ρομπότ, όπως ο Flippy, εγκαθίστανται σε 50 σημεία τα οποία διαχειρίζεται η αλυσίδα CaliBurger, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Το καθένα από αυτά κοστίζει 60.000 δολάρια. Κάθε χρόνο έχει λειτουργικά έξοδα (σέρβις κ.α.) 12.000 δολάρια.

Προς το παρόν ο Flippy χρειάζεται ακόμα βοήθεια και κάνει συχνά λάθη που ένας άνθρωπος – ψήστης δεν θα έκανε. Ωστόσο οι δημιουργοί του (Miso Robotics) διαβεβαιώνουν πως τα ρομπότ θα γίνονται πιο «έξυπνα» όσο περνάει ο καιρός, καθώς -όπως δηλώνει ο Ντέιβιντ Ζίτο της Miso- «βρισκόμαστε απλά στην αρχή του τι μπορεί να κάνει αυτή η τεχνολογία».