Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναλαμβάνει να βρει ταίρι στους χρήστες του Facebook, μιμούμενος το Tinder

Το Facebook αποτελεί ήδη έναν συνδυασμό υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται online. Ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο 8ο κατά σειρά συνέδριο των προγραμματιστών που λαμβάνει χώρα την 1η και την 2η ημέρα του Μαΐου στην Καλιφόρνια, στο μέλλον φιλοδοξεί να αναλάβει και τον ρόλο προξενήτρας, αφού μιμούμενο το Tinder θα αναλαμβάνει να σας βρει ένα μακροχρόνιο ταίρι.

Όπως διευκρινίστηκε το κοινωνικό δίκτυο σύντομα θα φιλοξενεί κι ένα χαρακτηριστικό γνωριμιών το οποίο θα επιτρέπει στους ανθρώπους να περιηγούνται σε γκρουπ και γεγονότα τα οποία τους ενδιαφέρουν να παρακολουθούν και μέσω αυτών να εντοπίζουν χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα και να αλληλεπιδρούν μαζί τους με στόχο την μακροχρόνια σχέση. Η συνομιλία δε θα γίνεται ξεχωριστά από την κύρια εφαρμογή του Facebook ή του Messenger.

Παρότι δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η νέα λειτουργία, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας, η Tinder και η μητρική της OkCupid Match Group είδε τη μετοχή της να πέφτει 20% φτάνοντας από τα 46,22 στα 36,12 δολάρια.