Σαν να βρίσκεστε μόνοι σας στο παράδεισο

Ωραία και τα πάρτι και τα μπητσόμπαρα, δε λέμε, όμως σαν τη ροβινσωνική αίσθηση εγώ-εσύ-κι-η-θάλασσα, δεν έχει. Ειδικά όταν τα νερά στη θάλασσα αυτή είναι το απόλυτο τιρκουάζ, η άμμος που τα αγκαλιάζει απαλή και χρυσαφένια, και/ή τα βότσαλα χρωματιστά. Εσείς, ποια θεωρείτε την ωραιότερη ερημική (τουλάχιστον εκτός Δεκαπενταύγουστου) παραλία της Ελλάδας;

Ο Αϊ-Γιάννης της Γαύδου

Υπέροχα νερά, πουδρένια άμμος και… χίπικη ατμόσφαιρα, στην άκρη της Ελλάδας (και της Ευρώπης)
Οι Άγιοι Ανάργυροι της Ανάφης

Ναι, η πρόσβαση είναι δύσκολη (όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή) αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω
Το Ασπρονήσι, στους Λειψούς

Μια ολόδική σας γωνιά Αιγαίου
Σαρία της Καρπάθου

Λες και αυτά τα νερά δεν ήταν αρκετά, έχει και απόκοσμα, λευκά βράχια να “κλείνουν” τον μικρό κολπίσκο
Το Μαλλιάδικο στη Σέριφο

…στο οποίο θα φτάσετε διασχίζοντας έναν χωματόδρομο και εν συνεχεία ένα μονοπάτι. Αξίζει και με το παραπάνω τον κόπο.
Η Ορθή Άμμος, στη Νότια Κρήτη

Διάφανα νερά, πουδρένια άμμος και η απεραντοσύνη του Λιβυκού που απλώνεται μπροστά της συνθέτουν μια από τις πιο φαντασμαγορικές παραλίες του νομού Χανίων.
Η Αγία Βαρβάρα, στη Μάνη

 
Ψιλή, χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες για την απαραίτητη σκιά κι ένα εκκλησάκι στην άκρη της, που ο θρύλος λέει ότι κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών.
Η Νικουριά, απέναντι από την Αμοργό

Η ερημική παραλία στο ακατοίκητο νησάκι απέναντι από τον Άγιο Παύλο της Αμοργού έχει τιρκουάζ νερά, απαλή άμμο και… κατσικάκια που κατεβαίνουν από τις γύρω βουνοπλαγιές για να κλέψουν καμιά λιχουδιά από τους τουρίστες.
Η Πλατιά Άμμος της Κεφαλονιάς

Τι είναι τα 280 σκαλοπάτια που πρέπει να κατέβεις (και επιστρέφοντας να ανέβεις) μπροστά σε τέτοια εξωτική ομορφιά; Ανοιχτόχρωμη άμμος, τιρκουάζ νερά και πλήρης απουσία οργάνωσης σε μια παραλία που μέχρι πρόσφατα είχε πρόσβαση μόνο διά θαλάσσης.
Το Μεγάλο Σεϊτάνι στη Σάμο

Κρυστάλλινα νερά, ολόλευκα βότσαλα και… απαράμιλλη ησυχία (έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο βιολογικό πάρκο) ανταμείβουν τους τολμηρούς που θα επιχειρήσουν τη δίωρη πεζοπορία μέσα στο δάσος.