Από το Φαληράκι και την Τσαμπίκα μέχρι την Αφάντου

Αμμώδεις ακρογιαλιές μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, απομονωμένοι κολπίσκοι με κρυστάλλινα νερά και νεανικά στέκια για θαλάσσια σπορ. Η Ρόδος σας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και σας προσκαλεί για ατέλειωτες καλοκαιρινές βουτιές. Κοσμικές, οικογενειακές, ερημικές και άγριες, για λάτρεις της «περιπέτειας» και των σπορ.  Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, στη Ρόδο θα χορτάσεστε ήλιο και θάλασσα στα μέτρα σας!

•    Φαληράκι

faliraki

Το Φαληράκι, ένα όνομα ταυτόσημο με το νησί της Ρόδου, περισσότερο με την εικόνα ενός «έξαλλου» τουριστικού θερέτρου, ενδεχομένως να μη συγκινεί τους περισσότερους από εσάς, ωστόσο δε μπορεί να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις «Γαλάζιες Ακτές».
Πρόκειται για μια παραλία μήκους τεσσάρων χλμ, από τις πιο οργανωμένες του νησιού, με εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ, water park και bungee jumping!

•    Τσαμπίκα

tsampika

Κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής, εκτείνεται η παραλία της Τσαμπίκας με τη χρυσή της άμμο.  Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

•    Λίνδος

lindos

Πρόκειται για μία αμιγώς τουριστική παραλία, στα πόδια του ομώνυμου οικισμού.  Με κρυστάλλινα νερά και δύο αμμουδιές με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβέρνες.

•    Άγιος Παύλος

agios_pavlos

Σ΄ έναν μικρό κόλπο (πολύ κοντά στη Λίνδο) με δύο μικρές αμμουδιές, η μία με βότσαλα και η άλλη με άμμο και πεντακάθαρα πράσινα νερά.  Η μία οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα, ενώ η άλλη ερημική, ενδείκνυται για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με ηρεμία.   Ο Απόστολος Παύλος συγκαταλέγεται από πολλούς και ανάμεσα στις «οικογενειακές» παραλίες.

•    Αφάντου

afandou

Οι ντόπιοι λένε πως η Αφάντου χωράει όλη την Ελλάδα!  Γεγονός είναι ότι με το αυτοκίνητο χρειάζεσαι 10 λεπτά για να διασχίσεις την παραλία σε όλο της το μήκος. Αποτέλεσμα: δεν γεμίζει ποτέ!  Η Αφάντου & η Τσαμπίκα είναι οι δύο πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού.