Έξυπνα tips για να κάνεις την απόδρασή σου ήρεμη υπόθεση

Μπορεί η διάθεση σου να ανεβαίνει στα ύψη όταν κλείνεις τις διακοπές σου, όταν όμως αντιμετωπίζεις την ανοιχτή μα άδεια βαλίτσα εύχεσαι να ήξερες από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις. Ακολουθούν μερικά tips για να κάνεις την απόδρασή σου εύκολη και ήρεμη υπόθεση.

Κάνε λίστα

Μια εβδομάδα πριν το ταξίδι σου ξεκίνα μια λίστα με αυτά που θα πάρεις μαζί σου. Παρατήρησε την καθημερινή ρουτίνα σου ώστε να μην αφήσεις τίποτα απαραίτητο έξω από το νεσεσέρ σου. Αναλογίσου το κλίμα στον προορισμό σου και σημείωσε τι θα χρειαστεί να στείλεις στο καθαριστήριο ή ακόμα και να αγοράσεις. Το πιο σημαντικό είναι πως θα αποκτήσεις μια καλή ιδέα του τι δεν χρειάζεσαι τελικά ώστε να μην παραφορτώσεις τη βαλίτσα σου.

Έξυπνα ρούχα

Στη ντουλάπα σου υπάρχουν σίγουρα μερικά πολύ ιδιαίτερα κομμάτια αλλά θα υπάρχουν και αρκετά πιο ευέλικτα που μπορείς να συνδυάσεις με διαφορετικούς τρόπους για διαφορετικά αποτελέσματα. Προτίμησε να βασίσεις την ταξιδιωτική γκαρνταρόμπα σου σε αυτού του είδους τα ρούχα έτσι ώστε να δημιουργήσεις πολλά looks με τα λιγότερα δυνατά κομμάτια.

Όχι πια δίπλωμα

Αν ακόμα διπλώνεις προσεκτικά το κάθε σου ρούχο πριν το βάλεις μέσα στη βαλίτσα σου τότε ίσως αναθεωρήσεις αφού είναι αποδεδειγμένο πως το να τυλίγεις τα ρούχα σου σε ρολά όχι μόνο σου εξοικονομεί χώρο αλλά τα αποτρέπει και από το να τσαλακώνονται. Για τις μπλούζες πχ δίπλωσε τα μανίκια, άπλωσε τες πάνω σε λεπτά φύλλα χαρτί (όπως αυτό που χρησιμοποιούν στα καθαριστήρια) για να αποτρέψεις το τσαλάκωμα και κάνε ένα σφιχτό ρολό.

Σκέψου πρακτικά…

…και πάρε μαζί σου μικρά μπουκάλια με τα είδη περιποίησης σου αντί για τις κανονικές τους, μεγάλες, συσκευασίες. Θα βρεις μικρά μπουκάλια σε φαρμακεία αλλά και σε καταστήματα με είδη καλλωπισμού. Μην ξεχάσεις να βάλεις μια ετικέτα με το όνομα κάθε προϊόντος για να τα ξεχωρίζεις εύκολα αλλά και να τα κλείσεις καλά. Για έξτρα προστασία τύλιξε κάθε μπουκάλι σε μια μικρή σακούλα για σνακ.