Οι φωτογραφίες πρώτα επεξεργάζονται και μετά δίνονται στη δημοσιότητα αφού οι αρχικές γίνονται με κόκκινα, πράσινα, μπλε και υπέρυθρα φίλτρα, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να συνδυαστούν

Φωτογραφίες από τον πλανήτη Δία δημοσίευσε η NASA. Οι συγκεκριμένες απαθανατίστηκαν από το διαστημικό σκάφος Ήρα (Juno) και σε αυτές απεικονίζεται μια μάζα από σύννεφα που στροβιλίζονται και μια τεράστια καταιγίδα πάνω από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη. Η έγχρωμη εικόνα καταγράφηκε στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη NASA.

Το διαστημικό σκάφος απείχε 33.115 χλμ. από τις κορυφές των σύννεφων στο «String of Pearls» – μία από τις οκτώ τεράστιες θύελλες του πλανήτη – όταν καταγράφηκε η εικόνα.

Οι φωτογραφίες πρώτα επεξεργάζονται και μετά δίνονται στη δημοσιότητα αφού οι αρχικές γίνονται με κόκκινα, πράσινα, μπλε και υπέρυθρα φίλτρα, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να συνδυαστούν. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τροποποιηθούν και να αλλάξουν.

Το διαστημικό σκάφος «Ήρα» μπήκε με επιτυχία στην τροχιά του Δία τον Ιούλιο του 2016, πέντε χρόνια μετά την αναχώρηση του από τη Γη. Εκτός από τη λήψη εικόνων, η «Ήρα» είναι επίσης εξοπλισμένη με αισθητήρες για να διερευνήσει το μαγνητικό πεδίο και την ατμόσφαιρα του Δία, ενώ στόχος της NASA είναι να ανακαλύψει τα μυστικά του μυστηριώδους πλανήτη.

planitis-dias planitis-dias1 planitis-dias2