Δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένος με τα αυτοκίνητα για να αναγνωρίσεις την Ferrari 250 GT California του 1961 – είναι το convertible αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στην all-time classic ταινία Ferris Bueller’s Day Off (1986) του John Hughes με τους Matthew Broderick, Alan Ruck και Mia Sara. Ένα από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα […]

Δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένος με τα αυτοκίνητα για να αναγνωρίσεις την Ferrari 250 GT California του 1961 – είναι το convertible αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στην all-time classic ταινία Ferris Bueller’s Day Off (1986) του John Hughes με τους Matthew Broderick, Alan Ruck και Mia Sara.

Ένα από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον Αύγουστο, κάτι που σημαίνει πως οι λάτρεις του κινηματογράφου θα μπορούν να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του.

Επειδή όμως μία πραγματική Ferrari ήταν πραγματικά πολύ ακριβή, ο σκηνοθέτης John Hughes χρησιμοποίησε μία ρέπλικα αυτής, την Modena GT Spyder California του 1985. Ο Hughes αγόρασε τρία τέτοια μοντέλα – δύο για τις ανάγκες που προέκυψαν εντός της ταινίας και μία που καταστράφηκε περνώντας μέσα από τζαμαρία, στο τέλος του φιλμ. Μόνο για τις κοντινές λήψεις η παραγωγή χρησιμοποίησε μία πραγματική Ferrari και κάτι τέτοιο είναι απολύτως λογικό.

Το αυτοκίνητο που θα βγει στο σφυρί είναι -ασφαλώς- μία από αυτές τις Modena. Η τιμή της δεν πρόκειται να πλησιάσει τα αστρονομικά ποσά μιας GT California (για την ιστορία, μία τέτοια αγοράστηκε έναντι $17.200.000, το 2016).

Η τελευταία φορά που μία Modena πωλήθηκε σε δημοπρασία, το 2013, αγοράστηκε έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των $230.000. Τώρα όμως αναμένεται να το ξεπεραστεί.