Σε δημόσια απολογία προέβη η αμερικανική εταιρεία ενδυμάτων «GAP», λόγω του ότι πουλούσε μπλουζάκι πάνω στο οποίο ήταν σχεδιάσμενος λάθος χάρτης της Κίνας. Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από την ανάρτηση κάποιου χρήστη στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo μιας φωτογραφίας της μπλούζας συνοδευόμενης από το σχόλιο ότι τα κινεζικά εδάφη, ανάμεσά τους […]

Σε δημόσια απολογία προέβη η αμερικανική εταιρεία ενδυμάτων «GAP», λόγω του ότι πουλούσε μπλουζάκι πάνω στο οποίο ήταν σχεδιάσμενος λάθος χάρτης της Κίνας.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από την ανάρτηση κάποιου χρήστη στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo μιας φωτογραφίας της μπλούζας συνοδευόμενης από το σχόλιο ότι τα κινεζικά εδάφη, ανάμεσά τους το νότιο Θιβέτ, η νήσος Ταϊβάν και η Νότια Σινική Θάλασσα, δεν περιλαμβάνονταν στον χάρτη.

Ο χρήστης αυτός ανέφερε ότι η φωτογραφία αυτή του T-shirt είχε τραβηχτεί σε ένα κατάστημα outlet της εταιρείας στον Καναδά.

“Η Gap Inc. σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Πληροφορηθήκαμε ότι ένα μπλουζάκι της Gap, το οποίο πωλείται σε κάποιες αγορές του εξωτερικού δεν απεικόνιζε τον σωστό χάρτη της Κίνας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το ακούσιο λάθος”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Weibo χθες το απόγευμα.

Η εταιρεία προσθέτει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα αποσύρθηκαν από την κινεζική αγορά και καταστράφηκαν.

Η συγγνώμη της Gap ήρθε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες ελέγχου της διατύπωσης που χρησιμοποιείται για την περιγραφή των εδαφών που το Πεκίνο θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής επικράτειας, όπως η Ταϊβάν. Άλλες αμερικανικές εταιρείες έχουν επίσης ζητήσει συγγνώμη για παρόμοια περιστατικά. Ανάμεσά τους οι Delta Air Lines και Marriott International Inc.