Η θυσία της Δούκισσας του Σάσεξ

Η Meghan Markle, Δούκισα του Σάσεξ πλέον μετά το γάμο με τον πρίγκηπα Χάρι στις 19 Μαΐου, πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες και να αλλάξει συνήθειες. Μια από αυτές έχει να κάνει με το φαγητό καθώς η νέα γαλαζοαίματη δεν θα μπορεί να φάει πια το αγαπημένο της πιάτο.

Πρόκειται για τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή, τα αγαπημένα φαγητά της Meghan Markle όσο έμενε στις ΗΠΑ καθώς είναι υγιεινά και γευστικά. Ωστόσο, πλέον αυτό το πιάτο δεν θα μπορεί να το απολαύσει ειδικά όταν θα πρέπει να φάει κάτι που δεν έχει παρασκευαστεί στην ελεγχόμενη κουζίνα του παλατιού.

Ο βασιλικός μπάτλερ Grant Harrold εξηγεί στην εφημερίδα Express γιατί συμβαίνει αυτό: «Είναι λογικό οι γαλαζοαίματοι να μην τρώνε θαλασσινά στα δημόσια καθήκοντά τους. Δεν θέλουμε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να υποστεί τροφική δηλητηρίαση όταν βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη κάπου».

Σε παλιότερες συνεντεύξεις της η Meghan Markle είχε δηλώσει πως αγαπημένο της δείπνο είναι ζυμαρικά και θαλασσινά, συνδυασμένα με ένα κοκτέηλ Negroni.

Όμως τα θαλασσινά δεν θα είναι τα μόνα τρόφιμα που απαγορεύονται από τη “βασιλική δίαιτα”. Όπως εξήγησε ο κ. Grant Harrold o πρίγκηπας Κάρολος έχει απαγορέψει από το 2008 την κατανάλωση φουαγκρά, για λόγους που σχετίζονται με την διαδικασία παραγωγής του που στρεσάρει τα ζώα.