Εντός του έτους, πιθανώς το Φθινόπωρο, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του «Αγάλματος της Ενότητας», του ψηλότερου αγάλματος στον κόσμο, στο Γκουτζαράτ της Ινδίας

Εντός του έτους, πιθανώς το Φθινόπωρο, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του «Αγάλματος της Ενότητας», του ψηλότερου αγάλματος στον κόσμο, στο Γκουτζαράτ της Ινδίας.

Πρόκειται για ένα άγαλμα ύψους 182 μέτρων του Σαρντάρ Πατέλ, πρώτου αντιπροέδρου της Ινδίας, ιδρυτικού στελέχους του κόμματος National Congress και ενός εκ των «πατέρων» της Δημοκρατίας της χώρας.

Το άγαλμα χτίζεται από χάλυβα και χαλκό στο νησάκι Sadhu-Bet, κοντά στο φράγμα Σαρντάρ Σαροβάρ, στη διοικητική περιφέρεια Ναρμάντα του Γκουτζαράτ, περιοχή όπου γεννήθηκε ο Σαρντάρ Πατέλ.

Η κατασκευή του αγάλματος ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, εδώ ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες που προϊδεάζουν για το τελικό αποτέλεσμα.

Εκτός από το «Άγαλμα της Ενότητας», στο σημείο κατασκευάζονται ένας κήπος και ένα κέντρο για τους επισκέπτες, αφιερωμένο στον Σαρντάρ Βαλαμπχμπχάι Πατέλ.

Το κόστος κατασκευής του μνημείου, το οποίο εκτιμάται πως θα ανέλθει σε περίπου 370 εκατ. ευρώ, έχει προκαλέσει πάντως αρκετές αντιδράσεις.

Ο Πατέλ, γνωστός και ως «Iron Man of India», διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση των κρατιδίων της Ινδίας σε μία ανεξάρτητη χώρα. Πέθανε το 1950 σε ηλικία 75 ετών.