Το να έχει κανείς πλούσιους και διάσημους γονείς κάποιες φορές έχει και αρνητικές συνέπειες

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Ο ιδρυτής του Facebook έγινε δισεκατομμυριούχος πριν την ηλικία των 32 ετών και σήμερα η αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια. Ωστόσο, ο ίδιος δεν πρόκειται να μοιραστεί τον πλούτο του με την κόρη του. Σε επιστολή του προς τη μικρή Μαξ, το ζεύγος Ζούκερμπεργκ δεσμεύτηκε να δώσει το 99% των μετοχών του κοινωνικού δικτύου, θέλοντας να προωθήσει την ισότητα σε όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς.

mark

 

ΣΤΙΝΓΚ

O Στινγκ διαθέτει μία περιουσία αξίας 300 εκατ. δολαρίων, την οποία όπως έχει ο ίδιος δηλώσει δεν πρόκειται να αφήσει στα παιδιά του. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Daily Mail, ο διάσημος τραγουδιστής είπε ότι θα ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του κατά τη διάρκεια της ζωής του: «Τους έχω ενημερώσει ότι δεν θα περισσέψουν αρκετά χρήματα από την περιουσία μου, γιατί θα τα ξοδέψω». Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα τα στηρίξει σε περίπτωση που εκείνα χρειαστούν τη βοήθειά του.

 

sting

 

ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ

Ο Έλτον Τζον και ο σύζυγός του, Ντέιβιντ Φέρνις, διαθέτουν από κοινού μία περιουσία αξίας 500 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν σκοπεύουν να αφήσουν αρκετά χρήματα στα παιδιά τους: «Φυσικά και θέλω να αφήσω τα αγόρια μου σε μία καλή οικονομική κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να τους αφήσουμε “χρυσά κουτάλια” γιατί θα τους καταστρέψουμε τη ζωή», δήλωσε στη Daily Mirror το μουσικό είδωλο, προσθέτοντας: «Τα παιδιά μας έχουν μια φανταστική ζωή, αλλά πρέπει να μάθουν να σέβονται τα χρήματα και την εργασία».

 

elton-john

 

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ

O Μπιλ Γκέιτς διαθέτει μία περιουσία 90 δισ. δολαρίων, την οποία και σκέφτεται να μην παραδώσει στα παιδιά του. Παρ’ όλα αυτά, ο μεγιστάνας της Microsoft έχει δηλώσει ότι θα παρέχει σε αυτά κάθε ευκαιρία για μία καλύτερη εκπαίδευση: «Τα παιδιά μας θα λάβουν την καλύτερη παιδεία και εκπαίδευση και λίγα χρήματα γιατί πρέπει να χαράξουν τη δική τους πορεία». Όσον αφορά την αμύθητη περιουσία του, το ζεύγος Γκέιτς έχει αποφασίσει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

billgates

 

ΓΟΥOΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει συσσωρεύσει μία περιουσία αξίας 65 δισ. δολαρίων, ωστόσο μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των χρημάτων θα καταλήξουν στα παιδιά του. Στην πραγματικότητα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αναμένεται να δώσει το 99% του πλούτου του, κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα, ο ίδιος δημιούργησε το «Giving Pledge» προκειμένου να πείσει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να δωρίσουν τις περιουσίες τους σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώ μέχρι σήμερα ο Μπάφετ έχει δωρίσει πολλά δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

waren

 

ΤΕΝΤ ΤΕΡΝΕΡ

O Τεντ Τέρνερ είναι κορυφαίος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, με περιουσία άνω των δυο δισ. δολαρίων. Και παρόλο που ο ίδιος επέτρεψε στα παιδιά του να συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό του έργο, δεν θα τους αφήσει σημαντική κληρονομιά: «Την ώρα του θανάτου μου, σχεδόν όλος μου ο πλούτος θα πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», έγραψε σε επιστολή του στο Giving Pledge.

 

ted_turner-640x400