Πότε αυξάνεται η σεξουαλική επιθυμία τελικά;

Σχεδόν το 50% των γυναικών, ηλικίας από 25 έως 34 ετών, δεν ευχαριστιούνται το σεξ σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού για τη Δημόσια Υγεία της Βρετανίας.

Περίπου 7.000 γυναίκες ηλικίας από 16 ετών και άνω συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, η οποία είναι η πρώτη του είδους της και έχει στόχο να λειτουργήσει ως οδηγός στο μέλλον για τη διαμόρφωση πολιτικής στο θέμα της αναπαραγωγής.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία. Σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών από 55 έως 64 ετών δήλωσαν ότι τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχουν νιώσει καμία ευχαρίστηση ή ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Στο μεταξύ ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» των νέων γυναικών είναι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, η δεύτερη ανησυχία τους είναι η ευχαρίστηση στο σεξ και η τρίτη οι μεγάλες σε διάρκεια και επίπονες περίοδοι της έμμηνου ρύσης.

Το 65% των Βρετανίδων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ενεργό σεξουαλικά τον τελευταίο μήνα, ενώ το 12% απάντησε ότι είχε τουλάχιστον τρεις μήνες να κάνει σεξ.