1-3 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η BALKANNABIS EXPO ανοίγει τις πύλες της στην Αθήνα για να φιλοξενήσει επαγγελματίες της κάνναβης, εμπόρους, πρωτοπόρους, ειδικούς του κλάδου και επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε ένα πλούσιο και ποικίλο τριήμερο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων το τριήμερο στον εκθεσιακό χώρο περιλαμβάνει δύο διεθνή συνέδρια (Cannabis Science & Hemp Summit) με δεκάδες καλεσμένων επιστημόνων και επαγγελματιών απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο, εργαστήρια “κουλτούρας της κάνναβης”, χώρους δικτύωσης (B2B), επαγγελματικά σεμινάρια (masterclasses), αγορά προϊόντων και εφαρμογών, μουσική και καλλιτεχνικές παραστάσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση είναι προορισμός αν:

• Σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον χώρο της Κάνναβης;

• Έχεις προϊόντα ή υπηρεσίες να εκθέσεις;

• Θέλεις να συνάψεις νέες επαγγελματικές συνεργασίες και να δικτυωθείς με προμηθευτές; • Θέλεις απλά να γνωρίσεις από κοντά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, να ενημερωθείς για τις τελευταίες τεχνολογίες και ιατρικές εφαρμογές, για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες γύρω από την Κάνναβη;

Aπό την διοργάνωση αναφέρεται:

Περισσότεροι από 120 εκθέτες από όλο τον κόσμο θα μας ξεναγήσουν σε ένα πλούτο εφαρμογών, προϊόντων, τεχνολογιών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου θα είναι παρούσες και μερικές από αυτές στηρίζουν ως επίσημοι χορηγοί την διοργάνωση. Περισσότεροι από 30 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, επιστήμονες και πρωτοπόροι επαγγελματίες του κλάδου, θα μας ενημερώσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις ιατρικές εφαρμογές και τις επιχειρηματικές προοπτικές του βιομηχανικού κλάδου της Κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της BALKANNABIS EXPO θα πραγματοποιηθούν επίσης επαγγελματικά σεμινάρια (masterclasses) για ιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, καλλιεργητές και μεταποιητές για τις φαρμακευτικές και βιομηχανικές εφαρμογές της Κάνναβης, όπως επίσης και εργαστήρια – παρουσιάσεις (διατροφή, μαγειρική, δόμηση). Μια ποικιλία από παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (live painting, έκθεση σκίτσων, performance, jugglers) θα πλαισιώσουν την έκθεση και τα συνέδρια. Πολύπλευρη και επιστημονική ενημέρωση, επίδειξη καινοτομιών και προϊόντων, ανάπτυξη εταιρικών δεσμών και διαμόρφωση της ελληνικής αγοράς. Βάζουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της Κάνναβης. Διαμορφώνουμε και προάγουμε τον πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο οικονομικό κλάδο, χτίζουμε την εγχώρια παραγωγή και επιδιώκουμε να παίξει η ελληνική βιομηχανία Κάνναβης πρωταγωνιστικό και εξαγωγικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η BALKANNABIS EXPO είναι η κορύφωση μιας πολυετούς προσπάθειας ενημέρωσης της κοινής γνώμης και του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα, καθώς και μιας πολύχρονης ενασχόλησης με τον επαγγελματικό και παραγωγικό κλάδο της Κάνναβης, τις διεθνείς εκθέσεις, τον δημόσιο ακτιβισμό, την έρευνα και τεκμηρίωση, την άσκηση πολιτικής επιρροής και την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για τη διαμόρφωση του κλάδου και της νομοθεσίας στην Ελλάδα. Ανοίξαμε τον δρόμο, περνάμε στην εφαρμογή. Η Κάνναβη είναι το μέλλον και η επιχειρηματική ενασχόληση με αυτή, μια από τις πιο αξιόπιστες διεξόδους από την κρίση. Ο καιρός της δαιμονοποίησης παρήλθε ανεπιστρεπτί, η ώρα να λάμψει η αλήθεια έχει πια σημάνει, με την καινοτόμο, επιχειρηματικότητα να αποτελεί το όχημα για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας. Η παγκόσμια νόμιμη αγορά της Κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 δις. Ευρώ μέχρι το 2025.

Γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Η καλλιέργεια της κάνναβης στην Ελλάδα υπήρξε κάποτε μέρος της παράδοσης και τέτοια οφείλει να ξαναγίνει. Επιδιώκουμε να παίξει η ελληνική βιομηχανία Κάνναβης πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και ξέρουμε ότι το μπορεί! Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα (κλίμα, έδαφος) είναι πολλά και καθώς η σωστή πληροφόρηση εξαπλώνεται και η νομοθεσία βελτιώνεται, το επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό αυξάνει διαρκώς. Η BALKANNABIS EXPO πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Βιομηχανίας.

Στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA.

1-3 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τιμές εισιτηρίων (πλήρης πρόσβαση σε έκθεση, συνέδρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις): 8€ (προπώληση – ημερήσιο), 10€ (στην είσοδο), 20€ (προπώληση -τριημέρου), 25€ (στην είσοδο – τριημέρου).