Μπήκαν στις «12 καλύτερες παραθαλάσσιες πόλεις της Νότιας Ευρώπης» του Guardian

Με τίτλο «Οι 12 καλύτερες παραθαλάσσιες πόλεις της Νότιας Ευρώπης», η βρετανική εφημερίδα Guardian δημιούργησε μια λίστα για τους αναγνώστες της με τους πιο όμορφους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και δύο ελληνικές πόλεις.

Ανάμεσα στα ήσυχα νησιά της Κροατίας, τις αμμώδες παραλίες της Ισπανίας και τα γραφικά σοκάκια της Γαλλίας, η Guardian ξεχώρισε το Γαλαξίδι για την ομορφιά του και τον Βόλο για τις βόλτες μπροστά στη θάλασσα.

«Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, τα αρχοντικά μαρτυρούν την ακμή της πόλης τον 19ο αιώνα ως ναυπηγικό κέντρο. Σήμερα, είναι ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παραλιακό θέρετρο, σε ένα φυσικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από βουνά. Οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της πόλης – την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για το Γαλαξίδι, ενώ προτρέπει τους αναγνώστες της να επισκεφθούν και τους Δελφούς που βρίσκονται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων όπου μπορούν να θαυμάσουν το αρχαίο Μαντείο.

Για τον Βόλο, κάνει λόγο για μια πανέμορφη πόλη στις βόρειες ακτές του Παγασητικού Κόλπου στην κεντρική Ελλάδα, με φόντο το Πήλιο. Ο Guardian προτρέπει τους αναγνώστες να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία των Αργοναυτών καθώς και να επισκεφθούν τα χωριά του Πηλίου. Η εφημερίδα προτείνει επίσης βραδινή βόλτα στην παραλιακή και χαλάρωση στους πεζόδρομους, ενώ σημειώνει ότι η παραλία Αναυρος είναι τέλεια για μια βουτιά και έχει καλές ταβέρνες.

 

Γαλαξίδι

 

Βόλος